Wattamolla Falls & Blue mountains

De sista dagarna i Australien och Sydney hyrde vi en bil för att komma ut i närområdet runt staden och se lite mer. Första dagen åkte vi till Wattamolla Falls som ligger i Royal National Park strax söder om Sydney ca en timmes bilfärd.

Wattamolla Beach

Direkt när vi kommit fram så sa Frida ”Elise, vill du inte gå ut och springa lite på gräsmattan?” dock så ändrade hon sig snabbt när vi såg en riktigt stor ödla cirka 20 meter från bilen. Vi hade nog båda glömt bort för en stund vilket land vi besökte.

Ödlan vid parkeringen
Exotiskt fiskekarta vid stranden

Själva stranden var fantastiskt fin, en liten lagun där man kunde bada utan oro för alla ogästvänliga havsdjur samt en liten skogsdunge som gav skön skugga och svalka.

Inte minst med tanke på den korta bilfärden och hur glest det var på folk i nationalparken så är detta verkligen något vi kan rek. The locals åker inte till Manly eller Bondi på helgerna utan istället till platser som denna.

Oavsett vilken bok eller sida vi läste när det kom till tips kring Sydney och utflykter däromkring så dök en plats upp gång på gång, Blue mountains! Detta blev vårt utflyktsmål den andra dagen.

The three sisters
Signe på sin favoritplats

Blue mountains är lite av en helig plats då urinvånarna bland annat haft en koloni på bergssidan. Arkeologer har funnit handavtryck som är otroligt många år gamla (kommer ej ihåg).

Vi var såklart laddade efter att läst alla ”fantastiska recensioner” om denna plats. I verkligheten var den godkänd men inte mer, det var absolut fina vyer och otrolig utsikt men också busslaster med Kineser. Det finns säkerligen finare platser att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.